Nieuws

ABL blij met nieuwe accommodatie Commanderij College

ABL blij met nieuwe accommodatie Commanderij College

Op donderdag 23 augustus is de nieuwe accommodatie van het Commanderij College in Beek en Donk feestelijk geopend. Hier is een uitgebreid traject aan vooraf gegaan,
we zijn blij dat het ruimtetekort met ingang van dit nieuwe schooljaar is opgelost. De belangstelling voor Commanderij College in Laarbeek blijkt inmiddels namelijk veel groter te zijn dan bij de oorspronkelijke plannen ooit gedacht is. De nieuw geopende locatie, die nu de 1e-jaarsleerlingen gaan gebruiken, is prachtig geworden. Junior College wordt het ook wel genoemd.

De 6 schoolwoningen die nu zijn gerealiseerd, zijn later altijd opnieuw te gebruiken als woning in allerlei vormen. Bijvoorbeeld ook voor senioren, aangezien er ook mooie gemeenschappelijke ruimten zijn. Het is dus een duurzame investering, en dus niet alleen een kostenpost. Het maakt / houdt Laarbeek aantrekkelijk om te wonen.

Als ABL zijn we ook blij met het uiteindelijke resultaat. Daar waar enkele jaren geleden het overleg tussen school en gemeente in een impasse zat, is uiteindelijk mede door bemiddeling van ABL het traject vlot
getrokken. Het is knap om te zien dat in zo’n korte tijd dit project is gerealiseerd. Het besluit tot nieuwbouw werd vorig jaar namelijk pas genomen door de Raad (21-4-17) en bij 1e steenlegging op 2 maart jl. vroor het nog! De aannemer had in totaal 24 onwerkbare dagen door vorst, regen en zelfs warmte. Dus hele knappe prestatie en de complimenten aan alle betrokkenen: aannemer en onderaannemers, projectleider, Commanderij College en ambtenaren!

 

Fractie ABL
Frans van Zeeland, Jordy Brouwers, Ron Verschuren

 

Meer nieuws