Nieuws

ABL stemt wel voor vooruitgang!

ABL stemt wel voor vooruitgang!

Donderdag 9 november hebben we in de raadsvergadering uitdrukkelijk voor de begroting gestemd. De enige partij die weer tegen was is PNL.
Wat betekent het voor u als inwoners dat de begroting is aangenomen? Het betekent dat we verder kunnen met het toekomstbestendig maken van Laarbeek. Maar ook het bezig zijn met de wensen/kansen en opdrachten die nu aangepakt moeten worden.
Als we kijken wat we nu o.a. kunnen gaan doen doordat de begroting is aangenomen:
• De herinrichting van het Oranjeplein in Mariahout
• Aandacht/aanpassing van de Heuvel in Lieshout
• Plaatsen van LED straatverlichting
• Entente Locale
• Doorgang van Super-social bus

Aandacht blijft er voor de zorg en de kosten die ermee gemoeid zijn. We zullen met de enorme bezuinigingen die we opgelegd hebben gekregen vanuit Den Haag dezelfde zorg moeten blijven verlenen. Samen met de Peelgemeenten en de 21 gemeenten in de Metropoolregio Eindhoven (MRE) werken we hard om deze verantwoordelijke taak uit te voeren.

Dicht bij de inwoners staan en weten wat er leeft en waar behoeftes aan zijn. Meewerken waar kan, net als de speeltuin op het Kuiperplein in Lieshout waar ook mensen met een beperking gebruik van kunnen maken. Of de biodiversiteitsmeter in De Beekse Akkers in Beek en Donk. De enthousiaste inwoners en bedrijven die met de Entente Locale de verdere vergroening van onze gemeente mee vorm gaan geven.
PNL stemt al jaren tegen de begroting en daarmee tegen het bovenstaande, dat moet je toch niet willen! Alleen maar praten over de lasten zonder uit te leggen wat u er allemaal voor krijgt, dat is geen eerlijk verhaal vertellen als politieke partij. En als er gevraagd wordt naar hoe zij het beter zouden kunnen blijft het oorverdovend stil.
U moet nogal een eindje buiten Laarbeek verhuizen wilt u dezelfde voorzieningen hebben als die in Laarbeek voor dezelfde vaste lasten. Dus laat u zich geen rad voor ogen draaien door het steeds weer terugkerende verhaal van PNL over de verhoging van de lasten in Laarbeek. U woont in een fantastische mooie groene gemeente waar de voorzieningen geweldig zijn en waar natuurlijk ruimte is voor verdere verbeteringen en aanpassingen. En daar werken we samen met u hard aan!

Namens ABL,Monika Slaets, Ron Verschuren en Jordy Brouwers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer nieuws