Nieuws

Hoe is het met Innovatiehuis de Peel

In 2017 is het innovatiehuis de Peel opgericht met als doel om de Peel een proactieve, herkenbare en onderscheidende rol te geven binnen de Brainport regio. Inmiddels is de organisatie een paar jaar operatief en zijn de eerste resultaten zichtbaar.

Het innovatiehuis koppelt voornamelijk ondernemers en specialisten aan elkaar. De aandachtsgebieden van afgelopen periode zijn voornamelijk Agro (landbouw), vrijtijdsindustrie (toerisme) en voedsel. Ook maakt het innovatiehuis het mogelijk dat experimenten worden gedaan met slimme technieken.

Het innovatiehuis wordt mede bekostigd door de bijdrage vanuit de 6 peelgemeenten. Het is daarom zaak dit kritisch te blijven volgen. Omdat het innovatiehuis zich voornamelijk richt op het verbinden en het netwerk in de Peel is de toegevoegde waarde moeilijk meetbaar. Toch zien we het afgelopen jaar een aantal concrete resultaten waaronder het peelpaspoort voor gezinnen die de regio bezoeken, het label voor producten uit de Peel en het koppelen van boeren aan bedrijven voor toekomstige invulling van vrijgekomen boerenbedrijven.

Het nieuwe programma van dit jaar “Peel Positief” wordt volop ingezet op duurzaamheid en de Peel de toekomst te bewaren voor zowel de natuur als de mensheid. We zullen de ontwikkelingen komende periode blijven volgen, kritisch blijven toetsen maar ook input leveren vanuit onze gemeente en netwerk.

Voor wie het leuk vind meer over Peel Positief te weten te komen klik dan op onderstaande link.

Peel Positief – Het is tijd om meer te geven dan te nemen (kort) – YouTube

Meer nieuws