Nieuws

Nieuwe bestuursleden bij ABL

Tijdens de laatste ledenvergadering van Algemeen belang Laarbeek werden door het bestuur 2 nieuwe leden voorgesteld. Vorige week hebben wij u Frans Coppens reeds voorgesteld en nu wil het bestuur graag Ruud Fransen aan u voorstellen. Ook Ruud werd met veel enthousiasme door de leden begroet en unaniem benoemd tot bestuurslid van ABL.

Ruud is een echte Beek en Donkenaar geworden sinds hij in 1985 lid werd van de badmintonclub BC Mixed. Ook trad hij later in het huwelijk met een Beek en Donkse die trouwens ook lid was van diezelfde club. Sinds die tijd heeft Ruud vele bestuursfuncties binnen die club bekleed en is nog altijd zeer actief als vrijwilliger en afgevaardigde binnen de badmintonwereld. In de weekenden is er nog een sport die hij als trouwe supporter volgt en dat zijn de verrichtingen van Sparta 25. Zelf voetballen is er naast badminton echter nooit van gekomen!

In het dagelijks leven is Ruud al heel lang werkzaam in de bouw, eerst in de toelevering van bouwmaterialen en de laatste jaren bij een producent van bouwmaterialen. Hoewel de fabriek in Limburg staat kan hij veelal van huis uit werken maar maakt toch met klantenbezoek in Limburg en de aangrenzende Duitse deelstaten nog aardig wat km per jaar!

De politiek had altijd wel zijn belangstelling maar toen iemand uit de vriendenkring zeer nauw bij de plaatselijke politiek werd betrokken kwam het dichtbij en werd zijn interesse om er meer van te weten toch wel geprikkeld. Ging vergaderingen bezoeken en nam deel aan de laatste net afgesloten cursus over politiek van onze gemeente.

De keuze voor ABL licht hij toe. De leden / achterban van deze partij hebben best een grote verscheidenheid van achtergrond wat zijn oorsprong heeft in het verleden waar Werknemers en Beek en Donk Aktief samengingen en twee groepen werden gemengd. Toch is er sprake van grote eensgezindheid en goede samenspraak waar hij zeer door is aangetrokken. Ruud is een voorstander van volstrekt eerlijk en met open vizier politiek bedrijven en vond dat ook bij ABL. Als bestuur zijn wij blij met deze versterking en vanzelfsprekend met de daardoor vele nieuwe contacten binnen Laarbeek. Wij wensen hem veel succes met de verdere invulling van zijn rol binnen ABL en Laarbeek.

Meer nieuws