Nieuws

Wauw, dat gebeurt allemaal gewoon!

Wauw, dat gebeurt allemaal gewoon!

Onze vitale kernen barsten al tijden van initiatieven, we vertellen het anderen vaak genoeg vol trots. Een Laarbeek waarin door vrijwilligers een keur aan evenementen, activiteiten en bijeenkomsten worden georganiseerd. Zo bijzonder, maar eigenlijk zijn we in de loop der jaren misschien ook wel normaal gaan vinden. evenementen als Koningsdag, een braderie, kindervakantieweek, buurtactiviteiten, enzovoorts. Maar ook alle verenigingen, zowel groot en klein. Allemaal activiteiten waarachter een enorme organisatie zit met een groep enthousiaste vrijwilligers.

Hoe anders is dat nu in deze bijzondere tijd. Het merendeel moest worden afgelast met al die vrijwilligers teleurgesteld achterlatend.

Het is daarom mooi om te zien dat ook in het veel genoemde ‘nieuwe normaal’ toch invulling wordt gegeven aan een behoefte de leefbaarheid te behouden. Zo zagen we in deze coronatijd toch een keur aan activiteiten ontstaan. Tijdens de intelligente lockdown bijvoorbeeld een digitale kwizit, Berenjacht achter de ramen en een creatieve manier van het vieren van Koningsdag.

Met het aantreden van de versoepelingen bleven we creatief waarbij bijvoorbeeld Laarbeek Actief een fantastisch programma in elkaar sleutelde met daarin ook nog een extra week met activiteiten voor de jeugd. Maar ook daar bleef het niet bij. Buurtverenigingen zochten elkaar op met presentjes aan de deur, de scoutingen lieten duidelijk van zich hoeren en ook de organisaties van de kindervakantieweek lieten de jaarlijkse activiteitenweek niet ongemerkt voorbij gaan. Het is maar een greep van alles wat afgelopen tijd is georganiseerd. We doen velen te kort om hier niet alles op te sommen. Daar komt nog bovenop alle verenigingen die vol energie en enthousiasme haar activiteiten opstarten met de benodigde maatregelen.

Als ABL maakt dit alles ons supertrots, dit is on beeld van een vitale gemeenschap waarvoor wij staan en willen ondersteunen waar nodig. Hiervoor willen we graag onze complimenten uitspreken. We realiseren ons terdege dat niet alles kan en het deelnemen aan activiteiten in deze tijd niet voor eenieder is weggelegd en dat doet pijn. Het blijft immers zoeken naar de balans wat verantwoord is.

Met het weer aanscherpen van maatregelen om een tweede golf te voorkomen zullen waarschijnlijk enkele initiatieven helaas moeten sneuvelen, maar met de vastberadenheid van onze gemeenschap wordt ook hier vast weer invulling aan gegeven.

Fractie ABL

 

Meer nieuws