Nieuws

Betrouwbaar, positief en respectvol, dát is onze basis

Betrouwbaar, positief en respectvol, dát is onze basis

Toen ik in 1995 van mijn geboortedorp Beek en Donk naar Aarle-Rixtel verhuisde, leek het er op dat ik toch in dezelfde gemeente zou blijven wonen. De inspirerende borden langs de weg van ‘Ale blie’ werden in 1997 gelukkig bewaarheid. Laarbeek was een feit. En hoewel elke kern gelukkig haar eigen identiteit heeft behouden, voelt Laarbeek wel aan als écht samen. Net zoiets als het Nederlands elftal. Door het jaar heen heeft iedereen zijn favoriete voetbalclub, maar als het erop aankomt zijn we met z’n allen voor Oranje.

Dat is ook de manier waarop ik het liefste politiek bedrijf. Samen. Natruurlijk kent iedereen z’n eigen idealen, toch zul je naar elkaar moeten luisteren. En laat dat nou net datgene zijn wat ik al jaren vooral bij Algemeen Belang Laarbeek (ABL) terugvind. Een grote, trouwe club ‘gewone’ mensen. Maar juist daarom zo bijzonder. De geweldige mix van persoonlijkheden en achtergronden, maakt dat ABL precies weet wat er speelt in de dorpen, wat de meningen zijn en dat er niks zwart/wit is. Achter elke mening zit wel een goed verhaal. Daarom is het ook zo belangrijk om naar elkaar te luisteren, of beter nog; te willen luisteren. Dat respect voor andere meningen zie ik sterk terug binnen ABL en krijgt vaak de waardering van anderen. Net zoals dat bij ons het glas altijd halfvol is. Af en toe krijg ik thuis weleens het verwijt dat ik alles te positief zie. En soms is dat achteraf gezien ook wel. Maar het voelt beter als je vanuit het positieve vertrekt. Altijd maar klagen, daar kan ik ontzettend slecht tegen. Doe er dan iets aan! We wonen in de fijnste gemeente van Nederland, prachtige voorzieningen en de laagste lasten van de regio. Dit wil ik graag zo houden. Vandaar ook dat ik van jongs af aan al in de politiek zit, al uit mijn Beek en Donkse tijd. Verantwoordelijkheid nemen voor je dorp. Zoals ook veel andere vrijwilligers doen. Als u dat 21 maart nou ook doet, en stemt op ABL, lijst 3, dan blijft dit de fijnste gemeente van Nederland!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ron Verschuren
Lijst 3, nummer 2

Meer nieuws