Nieuws

Openbare toiletten

Recent was Laarbeek negatief in het nieuws. In een uitgevoerd onderzoek scoorde Laarbeek als laagste van Brabant voor de toegankelijkheid van openbare toiletten. Oftewel, er was geen openbaar toilet bekend. Dit onderzoek was uitgevoerd door de app “Hoge nood” waarop je digitaal kunt zien waar openbare toiletten aanwezig zijn in je nabijheid.

Natuurlijk kunnen we als Laarbeek niet overal de beste in zijn, maar het is wel een belangrijk signaal. Het is vooral voor buik- en blaaspatienten van groot belang dat een toilet gevonden kan worden. Het maakt de gemeente daarnaast gastvrij en nodigt uit voor een langer verblijf bijvoorbeeld een cultureel bezoek of te winkelen.

Tijd om hiermee aan de slag te gaan binnen onze gemeente. Er zijn reeds openbare toiletten beschikbaar zoals het gemeentehuis en de dorpshuizen, maar deze zijn nog niet zichtbaar in de app. Uit recente antwoorden op vragen van de fractie PNL blijkt dat dit op korte termijn wordt opgepakt. Ook zal gekeken worden bij bijvoorbeeld het herinrichten van het Piet van Thielplein wat de mogelijkheden zijn voor een openbaar toilet. We blijven dit volgen.

Meer nieuws