Nieuws

Waarom ABL?

Waarom ABL?

Waarom Algemeen Belang Laarbeek? Dat is een vraag die me in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart vaak wordt gesteld. Het antwoord is vrij simpel. ABL kenmerkt zich als een partij die zich oprecht betrokken voelt bij zaken die spelen in de diverse kernen. Ik heb dit als voorzitter van Budoclub Beek en Donk ca. 10 jaar geleden zelf mogen ervaren. Ik vond bij ABL een luisteren oor voor een probleem wat we als vereniging hadden en we zijn uitstekend geadviseerd. Mijn interesse in de politiek wast gewerk!

Ergens een steentje aan bij kunnen dragen, heeft me altijd getrokken. Tijdens mijn studietijd was ik al bestuurlijk actief en de rol van voorzitter van Budoclub Beek en Donk bekleed ik ook alweer bijna 15 jaar met veel plezier. Naast het raadslidmaatschap ben ik ook nog collectant en ruim ik mee zwerfvuil op. Ik krijg daarom vaak de vraag waar ik de tijd vandaan haal. Maar ik moet zeggen dat ik uit al deze activiteiten, naast mijn gezin natuurlijk , veel energie haal. Het is mooi om te zien dat je ergens met wat inspanningen een mooi resultaat kunt boeken waarmee je daadwerkelijk de gemeente, vereniging of inwoners vooruit kunt helpen!

Samen met onze trouwe, actieve achterban hebben we voor de komende vier jaar weer een ambitieus programma samen gesteld. Uitgangspunt is dat het huishoudboekje op orde is. De financiƫle basis in Laarbeek is goed, we hebben de laagste lasten in de peelregio. Dit willen we uiteraard continueren, in combinatie met goede voorzieningen in alle kernen! Om de leefbaarheid daarnaast op peil te houden, moet er in iedere kern voldoende voor iedere doelgroep worden gebouwd. Speciale aandacht blijft nodig voor Aarle-Rixtel en Lieshout. Persoonlijk hecht ik zelf ook veel waarde aan een verkeersveilig Laarbeek. We hebben al aandacht gevraagd voor knelpunten zoals de Donkse Brug, dit blijft altijd hoog op de agenda.

Ik heb er in ieder geval weer veel zin in om me de komende 4 jaar in te zetten voor Laarbeek! Stem daarom op 21 maart op ABL (Lijst 3)!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jordy Brouwers

Lijst 3, nummer 3.

Meer nieuws